Vrijwilliger worden

De kinderboerderij wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Sommige werken hier al tientallen jaren. Regelmatig sluiten zich nieuwe vrijwilligers bij ons aan, maar toch komen we de laatste jaren mensen tekort. Hebt u zin om ons op praktische wijze te steunen, word dan vrijwilliger. Dat kan op allerlei manieren, altijd in overleg. Er is veel mogelijk, zodat uw werkzaamheden aansluiten bij wat u kunt en leuk vindt:

Weekploeg

Doordeweeks is een vaste ploeg vrijwilligers aan het werk op de kinderboerderij. Deze mensen komen één, twee soms drie dagen per week om voor de dieren te zorgen en bezoekers welkom te heten. Het werk is van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags. In die tijd voert u de dieren, maakt hun verblijven schoon en zorgt dat bezoekers (kinderen én volwassenen) zich welkom voelen. U werkt in een vast groepje mensen.

Weekendploeg

In de weekendploeg werken de vrijwilligers die minder vaak komen. Eén, twee, soms meer keer per maand. Het werk is verder hetzelfde als voor de weekploeg. U werkt in principe in een wisselende groep mensen, hoewel er ook vrijwilligerskoppels zijn die hun dagen samen draaien.

Themagroep

De drie themagroepen (diergroep, feestgroep en bouwgroep) kunnen alle drie versterking gebruiken, vooral de feestgroep en de bouwgroep. Als lid van de feestgroep helpt u drie keer per jaar een weekend lang mee. De bouwgroep is het hele jaar door actief, in de zomer wat meer dan in de winter. De groep komt in overleg bij elkaar om samen klussen aan te pakken. Kleinere reparaties kunt u ook in uw eentje doen. Voor de diergroep hebt u aantoonbare kennis van dierverzorging of diergeneeskunde nodig.

Eigen vaste taak

Er zijn ook vrijwilligers die één klus adopteren. Zo hebben we een imker die voor de bijen zorgt en iemand die regelmatig de ezels extra verzorgt. Denk verder aan: tuinieren, oude spelletjes opknappen, nieuwe spelletjes ontwerpen en maken, de speeltuin beheren… Zeer welkom zijn ook mensen die geregeld nieuwe activiteiten voor kinderen organiseren, naast de drie vaste feesten.

Af en toe helpen

Ook mensen die af en toe komen helpen zijn meer dan welkom, vooral rond de drie feestdagen per jaar. Een extra paar handen om bijvoorbeeld de pleintjes aan te vegen is ook altijd fijn.

Contact/VOG

Wilt u op De Buiktuin komen werken, neem dan contact op met Anita de Vries, vriesde-a2012@live.nl of kom langs op de kinderboerderij. Om vrijwilliger te worden heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Alleen bij af en toe helpen is dat niet nodig.