Onze dieren

Varkens

We hebben twee hangbuikzwijntjes op de Buiktuin. De zwarte heet Takel en de roze heet Hammie. Varkens zijn groepsdieren, maar helaas kunnen deze twee heren niet samen omdat ze zouden blijven vechten.

Schapen

We hebben verschillende schapen waaronder Drents Heideschaap, Kerrie-Hill, Ouessant, Wit Melkschaap, Zwart Bles, Nubische geiten, en het zwarte dwerggeitje Prikkie. Op de molenwei staat een groep Ouessantschaapjes.

Geiten

Er zijn verschillende geitenrassen op De Buiktuin, zoals Toggenburger, Dwerggeit, Bonte geit, Witte melkgeit en Nubische geit (met de hangoren).

Een paar keer per jaar moeten de hoeven gekapt worden. Vergelijk het maar met nagels knippen bij de mens. Gezien het aantal geiten begrijp je wel dat het een arbeidsintensieve klus is.

Konijnen

In het nieuwe verblijf kunnen onze drie witte konijnen (zusjes) lekker naar buiten in de buitenren. Ze hebben er een compleet gangenstelsel gegraven en kunnen zo hun natuurlijke gedrag laten zien.

Cavia’s

Er is grote groep cavia’s aanwezig in het nieuwe gecombineerde verblijf met de konijnen. De dames zijn al aardig op leeftijd. Ze hebben het erg gezellig met elkaar en vermaken zich opperbest.  Wist je dat je konijnen of cavia’s nooit in hun eentje moet houden? Daar worden ze erg ongelukkig van. Het zijn groepsdieren.

Volière


In de volière zitten verschillende soorten vogels, zoals diamantduifjes, zebravinkjes en kanaries. Vanaf het bankje voor de volière kun je ze goed bekijken.

Ezels

We hebben twee ezels op de kinderboerderij. De ene heet Albert en de andere Donja. Albert is de grootste en er als laatste bij gekomen. Hij is een mannetje. Donja is een vrouwtje. Hierboven zie je Albert en Donja die van Hotze (een van onze vrijwilligers) hooi krijgen. 

Ganzen en eenden

Op de ganzenwei leven momenteel vooral muskuseenden en een gans. Ook wilde eenden komen hier regelmatig kijken of er nog wat te snaaien valt. Maar die horen hun eigen kostje op te scharrelen. 

Kippen en ander gevogelte

Nadat meneer de vos en moordzuchtige mensen ’s nachts onze kinderboerderij hebben bezocht, hebben we niet zo veel kippen meer als op de foto. De witte sierduiven zijn er wel nog volop. En in het nieuwe kippenhok loopt rechts een set zijdehoenders. Hun veren lijken bijna op haren! Links zitten krielkipjes. Hoor het piepkleine haantje zijn best doen op zijn kukeleku! Op het pleintje loopt van alles rond. Momenteel verkopen we geen bakjes voer om de vogels te voeren. Er zijn te veel wilde eenden die mee komen eten, iets wat we niet willen aanmoedigen.

De andere dieren mogen ook niet worden gevoerd, omdat we niet kunnen zien hoeveel en wat er gevoerd wordt, met alle risico’s van dien. Wel kunt u natuurlijk altijd oud brood, groenten en fruit bij ons afgeven. Wij zorgen ervoor dat de dieren hiervan kunnen genieten.

Onze boerderijkatten Liana en Stacy

We hebben twee vriendelijke katten op de boerderij. Ze zijn dol op geaaid worden! Op de foto zie je Stacy. Verder is er nog een donkere poes, die heet Liana. Ze is een goede muizenvanger. 

De bijen

Op de kinderboerderij is een bijenstal. Via een deur kom je in een afgeschermde gang. Je ziet achter een grote gaaswand de bijenkasten. Je wordt niet gestoken. De imker komt in het voorjaar regelmatig de bijen inspecteren. Als je meekijkt mag je ook een imkerpak aan trekken en meehelpen.