De mensen

De kinderboerderij wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Zo’n twintig vaste vrijwilligers doen het dagelijkse werk. Daarnaast zijn er nog eens zo’n tien mensen vrijwilliger voor specifieke klussen, zoals feesten, veiligheid en reparaties.

Diergroep

De diergroep bestaat uit vrijwilligers die de dieren goed kennen én een opleiding dierverzorging
hebben gehad. Zij nemen – met hulp van een vaste dierenarts – de beslissingen over verzorging en
welzijn van alle dieren. Ook denken zij na over aanschaf van nieuwe dieren. Dieren worden nooit
spontaan aangenomen. Alle dieren op De Buiktuin mogen bij ons oud worden. Er wordt – behalve
met de kippen en de volièrevogels – niet met ze gefokt.

Feestgroep

De feestgroep coördineert de drie jaarlijkse feesten die er op De Buiktuin zijn: het paaseieren zoeken, het Meifeest en het Dierendagfeest in oktober. Zij regelen de loterij, de hapjes en drankjes, de rommelmarkt en de spelletjes voor kinderen. Soms zijn er extra activiteiten zoals het optreden van een koor uit de buurt. De feestgroep wordt bij de voorbereiding van elk feest en op de dag zelf ondersteund door een grote groep mensen. Dit kunnen ook buurtbewoners zijn die verder niet verbonden zijn aan De Buiktuin en alleen af en toe komen helpen.

Bouwgroep

De bouwgroep verzorgt alle grote en kleine bouwwerkzaamheden, behalve klussen die uitbesteed kunnen worden. Denk aan het vervangen van dakdelen, vernieuwen van een uitbouw, schilderwerk et cetera. Verder regelt de bouwgroep alle reparaties van hekwerk, hang- en sluitwerk, lekkende kranen, verstopte afvoer en nog veel meer.

Bestuur

Het bestuur heeft momenteel vier leden. Zij nemen samen – en waar nodig samen met de overige leden van de vereniging – de beslissingen over De Buiktuin. Ook onderhouden zij de contacten met de gemeente, regelen de financiën, houden de website bij en handelen de post af. Zij maken de werkroosters, de vakantieplanningen en het ledenblad. Twee keer per jaar is er een algemene ledenvergadering en twee keer een medewerkersvergadering.